Priame a nepriame efekty sektora poľnohospodárstva na ekonomiku Slovenska - Božík, Marian
Priame a nepriame efekty sektora poľnohospodárstva produkčných a znevýhodnených oblastí na ekonomiku Slovenska. Analýza týchto efektov je založená na výsledkoch matice sociálnych účtov (SAM). SAM zjednodušene možno popísať ako tabuľku popisujúcu toky tovarov, služieb a peňazí v ekonomike za dané obdobie. Príspevok sa zaoberá vývojom týchto tokov kvantifikovaných pomocou multiplikátorov, ktoré charakterizujú priame a nepriame väzby poľnohospodárstva v hospodárstve Slovenska.