Sociálna diferenciácia vidieka a predikcia rozsahu dopadov štrukturálnej politiky na rozvoj vidieka - Buchta, Stanislav
Poľnohospodárska populácia sa v posledných rokoch dostáva do pozície sociálnej deprivácie a stáva sa tak trvalo problémovou sociálnou skupinou. Táto sociálna problémovosť sa začína zvýrazňovať i územne. Reakciou na príjmovú depriváciu poľnohospodárskych domácností je diferencovaný únik do samozásobovateľských aktivít. V závere príspevku sa kvantifikuje rozsah plánovaných prostriedkov štrukturálnej politiky na rozvoj vidieka v tzv. širšom a užšom variante, ktoré by sa mali prejaviť v kvalitatívnych zmenách slovenského vidieka.