Environmentálne problémy v poľnohospodárstve z hľadiska implementácie reformovanej Spoločnej poľnohospodárskej politiky - Stehlo, Pavol
Degradácia pôdy, zaťaženie životného prostredia v minulosti. Pokles biodiverzity. Pristúpenie do EÚ znamená nové výzvy aj z hľadiska reformovanej Spoločnej poľnohospodárskej politiky, aby poľnohospodárom vytvorili lepšie príležitosti na zachovanie kvality životného prostredia. Osobitné úsilie bude potrebné vyvinúť pri uplatňovaní kódexu správnej farmárskej praxe, environmentálneho poradenstva, agroenvironmentálnych programov, dodržiavaní vzájomných požiadaviek a podpory investícií do životného prostredia, šetriacich technológií a welfare zvierat.