Malí obchodníci na konci cesty - Cechl, Pavel
Výsledky výskumu nazvaného Shopping mall 2004 v Čechách. Výskum sa týkal vzťahu českých spotrebiteľov k nákupným centrám. Rozhodujúci faktor návštevy nákupného centra - spojenie nákupu s kultúrnym a spoločenským vyžitím. Výhoda veľkých obchodov - väčší sortiment tovaru a nižšie ceny. Vytláčanie malých obchodov z obchodnej siete.