Globálne otepľovanie ako investičná výzva - Baláž, Vladimír
Konferencia na tému "Inštitucionálni investori a klimatické riziká" sa konala v novembri 2003 v sídle OSN v New Yorku. Dôsledky globálneho otepľovania na investičné rozhodnutia. Diskutované okruhy: - ako sa prejavia klimatické zmeny v ekonomikách vyspelých zemí; - význam klimatických rizík v investovaní; - potenciálne reakcie investorov na klimatické riziká. Odvetvia ohrozené fyzickým rizikom. Odvetvia ohrozené regulačným rizikom. Globálne otepľovanie: riziko i príležitosť. Reakcie na riziká klimatických zmien.