Prekročí Európska únia kontinent? - Pressburg, Adrian Peter
Termín odštartovania prístupových rokovaní s Tureckom určený na 3. október 2005. Rokovací proces naplánovaný na 10 rokov. Podmienky členstva Turecka v EÚ. Cyperský problém a otázky upevnenia demokracie a právneho štátu. Predpoklady Turecka stať sa mostom Západu do arabského a moslimského sveta. Odvrátená strana mince.