Právnické osoby ako subjekty základných práv a slobôd - Orosz, Ladislav
Ústava Slovenskej republiky jednoznačne nerieši problematiku právnických osôb ako subjektov základných práv a slobôd. Autor analyzuje súvisiace rozhodnutia Ústavného súdu Slovenskej republiky na tomto základe. Podstata, povaha a účel jednotlivých základných práv a slobôd. Vymedzenie okruhu základných práv a slobôd, ktorých subjektami sú aj právnické osoby.