Odporúčania Národného konventu o Európskej únii k pozícii Slovenskej republiky k začatiu prístupových rokovaní EÚ s Tureckom
Kto je členom Národného konventu a aké sú jeho ciele. Odporúčania pracovnej skupiny k otvoreniu prístupových rokovaní EÚ s Tureckom. Pozitívne stanovisko, podporenie procesu politických, legislatívnych a hospodárskych reforiem v Turecku. Kultúrne odlišnosti vyplývajúce z náboženských rozdielov. Veľkosť krajiny a demografické trendy. Hospodárske rozdiely. Strategická poloha.