Regionální účty - experimentální stanovení disparity bohatství evropských regionů - Chlad, Miloslav
Rozšírenie Európskej únie prinesie radu ťažkostí. Snaha pomôcť menej vyspelým krajinám, oblastiam a regiónom. Snaha o vyrovnaný hospodársky rast, stabilitu a zvyšovanie životnej úrovne. Regionálne účty poskytujú harmonizované makroekonomické údaje o regiónoch členských a kandidátskych krajín. NUTS (Nomenclature of territorial statistical units) - Klasifikácia územných statistických jednotiek. Regionálny HDP a jeho slabiny. Disponibilné príjmy - dôchodky domácností. Druhá fáza zblíženia.