Kompromis s Bruselom vyvolal nevôľu slovenských firiem - Marčan, Peter
Zníženie kvót emisií oxidu uhličitého pre slovenské podniky je výsledkom rôznych výpočtov. Obchod s emisiami oxidu uhličitého bol na Slovensku prevažne témou pre ochranárov, kým nezačalo ísť o peniaze. Stanovenie nových kvót v západnej Európe. Výpočet kvóty v Európe a na Slovensku. Odpor slovenských firiem proti zníženiu kvóty - zvýšenie nákladov pre firmy. Smernica, ktorá určuje pravidlá európskeho systému obchodovania, obsahuje nejasné formulácie.