Prehľad peňažných tokov banky - Pleška, Jozef
K moderným metódam finančnej analýzy patrí sledovanie peňažných tokov podnikateľského subjektu. Podnikateľské subjekty, ktorých povinnosťou je zverejniť údaje účtovnej závierky, majú povinnosť vypracovať prehľad peňažných tokov. Banky a pobočky zahraničných bánk podľa opatrenia Ministerstva financií SR nie sú povinné zostavovať prehľad peňažných tokov, niektoré banky ho napriek tomu robia. V prehľade zobrazujú zmeny svojho majetku a zdrojov jeho financovania za určité časové obdobie.