Opce a opční listy a jejich účetní zobrazení u podnikatelských subjektů - Strouhal, Jiří
Pokračovanie z č. 11/2004. Základné pozície: kupujúca kúpna opcia, predávajúca kúpna opcia, kupujúca predajná opcia, predávajúca predajná opcia, spready, straddle, strangle, strap a strip, špecifické spready, butterfly, condor. Účtovné a daňové aspekty opcií v ČR. Aplikácia vyhlášky č. 500/2002 Sb. pre účtovanie opcií a ostatých derivátov. Úprava derivátov (aj opcií) v Českých účtovných štandardoch. Medzinárodné účtovné štandardy zaoberajúce sa problematikou derivátov: IAS 32 - Finančné nástroje:zverejňovanie a prezentácia, IAS 39 - Finančné nástroje: účtovanie a oceňovanie. Dokončenie v budúcom čísle.