Karbid prekonal miliardovú métu - Tolnayová, Mária
Novácke chemické závody (NCHZ) sa vlani stali druhým najväčším výrobcom karbidu vápnika v Európskej únii a exportným lídrom na trhu s touto komoditou. Nárast ceny vstupnej suroviny do predajných cien bol vyváženy spoľahlivosťou dodávok, kvalitou produktov a dodržiavaním termínov dodávok. Prienik NCHZ na svetové trhy. Environmentálny aspekt.