Účtovníctvo ako paradigma globalizácie súčasného ekonomického prostredia - Tumpach, Miloš, 1970-
Článok je zameraný na globalizáciu celosvetovej ekonomiky, využívajúc účtovníctvo ako paradigmu tohto procesu. Účtovníctvo ako nástroj, ktorý má eminentný význam pri odstraňovaní bariér v oblasti medzinárodných investícií a obchodu. Na druhej strane medzinárodné investície a obchod majú významný vplyv na prípravu a prezentáciu účtovníckych informácií. Využívanie medzinárodných štandardov v účtovníctve a audítorstve.