Boj o energiu - Sotník, Alexander
Plán vlády SR do r.2010 - 19% energie vyrobiť z obnoviteľných zdrojov energie. Výstavba dvoch veľkých vodných elektrární. Biomasa - najperspektívnejší obnoviteľný zdroj energie. Využitie veterných elektrární a geotermálnej energie.