Trendy v asistenčních službách pro cestovní pojištění - Fuchs, Vladimír
Asistenčné služby sú vnímané ako dynamické a rýchlo sa rozvíjajúce odvetvie, ktoré je spájané s využitím nejmodernejších technológií, implementáciou postupov riadenej komunikácie so zákazníkmi a schopnosťou rýchlo a efektívne zasahovať v extrémnych podmienkach a časovej tiesni. Príspevok sa zameriava na asistenčné služby pre cestovné poistenie, ktoré sú súčasťou poistenia nákladov liečebných výdavkov. Niektoré aktuálne trendy v asistenčnom odvetví. Posun v riadení nákladov v súvislosti s vývojom kvality služieb asistenčných spoločností. Vstup ČR do Európskej únie a zmeny v oblasti cestovného poistenia. Riadenie vzťahov a komunikácia s klientom. Orientácia poisťovní na významné odbytové kanály: banky, zdravotné poisťovne, cestovné kancelárie a i.