Mezinárodní srovnání zdanění životního pojištění - Voborský, Rudolf
Úroveň daňového zvýhodnenia životného poistenia vo vyspelých krajinách a v súvislosti s tým vznikajúce otázky ako štát ČR motivuje občanov prostredníctvom daňového zvýhodnenia k vytváraniu úspor na starobu. Rozsah a úroveň daňových zvýhodnení do značnej miery súvisí i s rolou 3. piliera v dôchodkových systémoch jednotlivých krajín. Postavenie ČR v porovnaní niektorými krajinami v zdanení životného poistenia.