Viacrozmerné škálovanie v marketingových analýzach - Pacáková, Viera
Viacrozmerné škálovanie (MDS) ako súbor techník, ktoré pomáhajú analytikovi identifikovať kľúčové dimenzie, zohľadňujúce hodnotenie objektov (produktov, služieb alebo firiem) respondentmi. Význam a princípy metódy viacrozmerného škálovania. Mapa vnímania ako výsledok analýzy MDS. Algoritmus umiestnenia objektov na mape vnímania. Praktická ukážka aplikácie metódy MDS.