Niektoré výsledky v ekonometrickom modelovaní a prognózovaní inflácie ekonomiky Slovenskej republiky - Adamča, Ján
Prezentácia niektorých výskumných výsledkov v modelovaní vývoja časového radu štvrťročných dát inflácie v podmienkach ekonomiky SR za obdobie 1993-2003. Predmetom výskumu bolo štatistické (ekonometrické) potvrdenie alebo nepotvrdenie hypotézy o relevantnom ovplyvňovaní vývoja inflácie rastom miezd a kvantitatívne overenie inflačných hypotéz na dátach vývoja ekonomiky SR v období 1993-2003.