Môžeme sa poistiť proti tsunami? - Shiller, Robert J.
Slabý prienik súkromných inštitúcií zabezpečujúcich riadenie rizík, najmä poistenia, do regiónov v Ázii ktoré utrpeli najväčšie straty. Postoje ľudí k poisťovaniu udalostí s malou pravdepodobnosťou výskytu. Obchod s poistnými dlhopismi, pokrývajúcimi zemetrasenie a ďalšie prírodné katastrofy a s derivátmi na počasie. Príčiny nepripravenosti pred katastrofou spôsobenou tsunami. Kjótsky protokol a hrozba globálneho otepľovania. Inštitucionálna infraštruktúra na riadenie rizík.