Integrácia a koncentrácia súčasného európskeho obchodu - Čihovská, Viera
Rozvojové trendy súčasného európskeho obchodu: internacionalizácia a postupná globalizácia obchodu, koncentrácia obchodných štruktúr, špecializácia a diverzifikácia obchodu, trhová dominancia obchodu, rozvíjanie nových foriem predaja. Organizačné formy európskych obchodných podnikov. Vertikálna a horizontálna kooperácia obchodných firiem. Najväčšie obchodné spoločnosti v Európe (tab.).