Spravodlivosť v kontexte hospodárskej a sociálnej politiky - Juríčková, Vilma
Riešenie problému spravodlivosti je možné len v interakcii filozofie, ekonómie a ďalších disciplín. Vymedzenie pojmu spravodlivosť a jeho genéza. Integrácia spravodlivosti do cieľov hospodárskej politiky. Sociálna politika a spravodlivosť. Potreba zamerať sa na bezkonfliktné prepojenie cieľov hospodárskej politiky a sociálnej spravodlivosti.