Úverové linky z Európy sú pre banky lákavé len vďaka poradenstvu - Kláseková, Martina
Úverové linky z európskych finančných inštitúcií nebudú výhodnejšie pre malých a stredných podnikateľov, ako sa očakávalo. Linka nemá pokriviť úverový trh, ale pomôcť jeho rozvoju. Pre banky má význam doplnkovo-technická pomoc. Pomoc technickej podpory financovanej z EÚ. Zlepšenie systémov, zaškolenie, motivácia. Čerpanie úverových liniek z Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBOR) a Európskej investičnej banky (EIB).