Pojišťovny řízení rizik zaostávají za bankami - Lozsi, Imrich
Zaostávanie poisťovacích ústavov za bankovými domami v oblasti riadenia rizík a kapitálovej primeranosti. Ako vyplýva z výskumu, problémom je chápanie vzájomných vzťahov medzi rôznymi typmi rizík. Otázky pri implementácii systémov, ktoré sa v súvislosti s novouplatňovanými metódami riadenia rizík v poisťovniach objavujú. Smernica Európskej komisie Solvency II, ktorá by mala prinútiť poisťovne, aby mali takú úroveň kapitálu, aká zodpodvedá skutočným rizikám, ktorým čelia.