Finanční podvody a nelegální aktivity - Machala, Karel
História finančných podvodov. Rozsiahle kriminálne aktivity v oblasti finančnej sféry a peňazí, bankových zlyhaní, politickej korupcie, insider tradingu, prania peňazí a i. Ffinančné podvody a nelegálne aktivity v minulosti a súčasnosti. Príklad Holandska a tulipánov. Prípad South See Bubble v Anglicku v oblasti finančníctva a kapitálových trhov. Mississippi Co. vo Francúzsku. Ponziho schéma a Mavrodiho MMM. Albánsko - pyramídové podvody a kríza v krajine. Nigérijské podvody. Spoločnosť Enron. Banky a pranie peňazí.