Poučenie z Chorvátska Ako sa vyvíja dôchodková reforma u nášho dovolenkového suseda? - Poklemba, Pavol
Priebeh dôchodkovej reformy v Chorvátsku od roku 2000. Odlišnosti chorvátskej reformy. Pravidlá a obmedzenia pri správe peňazí v dôchodkových fondoch. Investičné obmedzenia a štruktúrované produkty. Pôsobenie regulačného orgánu. Výnosnosť jednotlivých penzijných fondov. Rozloženie investícií penzijných fondov. Vývoj konsolidácie Chorvátskeho penzijného trhu. Naznačenie možného vývoja dôchodkovej reformy na Slovensku.