Kam a za čím cestujú Slováci - Gúčik, Marián
Počet obyvateľov Slovenska, ktorí sa zúčastňujú na pasívnom zahraničnom CR prudko rastie. Najdôležitejšie turistické prúdy. Motív dovolenkového pobytu obyvateľov SR v zahraničí. Tržby cestovných kancelárií v pasívnom zahraničnom CR podľa krajov v roku 2003. Bilancia cestovného ruchu SR.