Niektoré aspekty procesov globalizácie v súčasnosti - Lipková, Ľudmila
Rozvoj medzinárodnej hospodárskej spolupráce a globalizácia svetového trhu. Niektoré negatívne dopady globalizácie na ekonomiku krajín. Slovensko a jeho pozícia v globalizovanom svete. Presadzovanie záujmov ekonomicky silnejších krajín. Odporcovia globalizácie a ich snaha o decentralizáciu.