Vnútorný trh Európskej únie - retrospektíva a výzvy - Šaková, Beáta
Budovanie vnútorného trhu Európskej únie od r. 1957.Odstraňovanie fyzických, technických a fiškálnych prekážok. Právny rámec vnútorného trhu tvorený Zmluvou o ES a sekundárnou legislatívou. Bilancia 10 rokov fungovania vnútorného trhu EÚ. Rozširovanie EÚ a rast vnútorného trhu. Stratégia vnútorného trhu na obdobie 2003-2006 prijatá Európskou komisiou.