Trhy a vrtochy prírody Zarobiť sa dá aj na počasí - Baláž, Vladimír
Burzy už obchodujú deriváty na počasie. Prvé kontrakty na počasie boli v USA vyvinuté v roku 1997. Kto sú zákazníci nakupujúci deriváty na počasie? Situácia v Európe. Sú deriváty na počasie poistné produkty alebo komoditné deriváty? Dátum a miesto udalosti v prevažnej miere určujú sumu poistného.