Alternatívne investície alternatívne stratégie pod drobnohľadom - Bohyník, Róbert
Alternatívne investičné stratégie sú doménou hedge fondov - špecializovaných finančných inštitúcií. Pri určitých podmienkach a dostatočnej výške kapitálu môžu niektoré tieto stratégie realizovať aj iní investori. Stratégie dlhej a krátkej pozície v akciách. Trhovo neutrálne stratégie. Globálne stratégie. Stratégie zamerané na emerging markets. Stratégie zamerané na špeciálne príležitosti (event driven strategies). Rizikové arbitráže pri fúziách a v akvizíciách. Individuálni investori a možnosti realizácie alternatívnej stratégie.