Štyri plus jedna smernica EÚ - Ondrovič, Vladimír
Podmienky na telekomunikačnom trhu EÚ stanovuje nový široký regulačný rámec pre elektronické komunikácie, ktorý obsahuje štyri smernice aplikované od júla 2003. Ide o smernice o spoločnom rámci, autorizácii, prístupe a univerzálnej službe. Ďalšou časťou nového regulačného rámca je smernica o spracovávaní osobných údajov a ochrane súkromia. Do regulačného rámca treba zaradiť aj nariadenie o uvoľnenom prístupe k účastníckym prípojkám.