Nové obecné dane: aj pokus, aj omyl - Horníková, Zuzana
Samospráva sa musí naučiť nielen pracovať s daňami, ale aj racionalizovať svoje výdavky. Samosprávy vyrubili podnikateľom od januára 2005 vyššie dane z nehnuteľností. V chudobnejších regiónoch dane nešli nahor. Podľa Viktora Nižňanského treba zefektívniť výber daní, využiť rezervy v príjmoch a najmä výdavkoch. Samosprávy musia absolvovať lekcie z finančného manažmentu. Potreba komunikácie medzi samosprávou a podnikateľmi.