Ratingový vývoj Slovenska a jeho porovnanie s krajinami Európskej únie - Megyesiová, Silvia, 1969-
Stupne ratingového hodnotenia a ich význam. Ratingové symboly ratingovej agentúry Standard & Poor`s. Faktory ovplyvňujúce ratingové hodnotenie. Stabilný a silný rast hrubého domáceho produktu Slovenska. Zmena HDP v stálych cenách. Výsledky regresnej analýzy HDP v stálych cenách. Spotrebiteľské ceny ako dôležitý aspekt zavedenia Eura. Harmonizované indexy spotrebiteľských cien v roku 2003. Ratingové hodnotenie vlády Slovenska a jej porovnanie s ratingovým hodnotením vlád krajín EÚ.