Drahšiu vodu elektrárne do cien elektriny preniesť nemôžu - Marčan, Peter
Slovenskí vodohospodári inkasujú v roku 2005 vyššiu cenu za vodu - povrchovú vodu, hydroenergetický potenciál, či tzv. energetickú vodu. Radosť však nemá najväčší odberateľ vody Slovenské elektrárne, a.s. (SE). Zvýšené náklady totiž nebudú môcť preniesť do ceny elektriny. Enel je s tým oboznámený. Čiastočná kompenzácia. Nedostatok financií na údržbu vodných diel.