Formování evropské bankovní krajiny: jednotný trh finančních služeb a přistoupení středoevropských zemí v bankovnictví - Lukeš, Miroslav
Analýza finančnej integrácie stredoeurópskeho regiónu (ČR, Slovenska, Poľska) a EÚ a v tejto súvislosti rovnako súčasný stav bankovej krajiny, so zreteľom na vplyv európskych bankových domov pri jeho formovaní. Medzibankové úrokové sadzby a finančná integrácia. Definícia sigmy konvergencie. Beta konvergencia. Stredoeurópska banková krajina. Celková charakteristika finančných sektorov v strednej Európe. Prognózy rozvoja.