Daňová reforma Slovenska od roku 2004 - vybrané problémy - Burák, Emil
Slovenská republika zaviedla od 1.1.2004 revolučnú daňovú reformu, ktorej hlavným produktívnym prínosom je zníženie sadzieb daní z príjmov a zjednodušenie daňového systému oproti minulému obdobiu. Protirečivosť princípov efektívnosti a spravodlivosti v daňovom systéme. Názor na zdaňovanie, ktorý formuloval Adam Smith v štyroch hlavných bodov, nazvaných aj ako "daňové kánony". Daňová reforma SR od roku 2004. Tri piliere daňovej reformy. Daňová harmonizácia a aproximácia SR k EÚ.