Psychologické aspekty nonverbálnej komunikácie a imagetiky v pracovnom procese - Soroková, Tatiana
Imagetika ako jeden z článkov nonverbálnej komunikácie v sebe snúbi všeobecné charakteristiky pojmu image a body image, ktoré sa vo významnej miere uplatňujú vo sfére marketingových a manažérskych aktivít. Psychologické aspekty uvedených charakteristík predstavujú mnohodimenzionálne aspekty. Termín neverbálna komunikácia. Klasifikácie neverbálnej komunikácie. Haptické prvky (dotyky) neverbálnej komunikácie. Výrazný indikátor neverbálnej komunikácie predstavuje imagetika. Prístupy ku klasifikácie image. Pojem body image.