Iba liberalizácia a privatizácia energetiky nestačí - Kožková, Iveta
V období rokov 2000-2030 budú štáty bývalej európskej pätnástky potrebovať nové výrobné kapacity. Príčiny vzniku deficitu elektrární. Energetickú náročnosť zvyšujú ekologické otázky. Prekážky zvýšenia výrobnej kapacity. Slovensko sa so saldom výroby a spotreby elektriny bude musieť vyrovnať okolo roku 2010, kedy nám bude chýbať 10 až 15 percent potrebnej energie. Zabezpečenie dostatku elektrickej energie by malo byť štátnou prioritou.