K problematice likvidace pojistných událostí - Pulchart, Vladimír
Proces likvidácie poistných udalostí ovplyvňuje priamo výsledok hospodárenia danej poisťovne a súčasne dopadá aj do sektora zaistenia, hrá klúčovú rolu v starostlivosti o klientov. Celý proces efektívnej likvidácie poistných udalostí sa musí zamerať na dve základné oblasti: 1. optimalizáciu administratívneho procesu likvidácie poistnej udalosti (reinžiniering interných procesov, kvalitné riadenie externej likvidácie), 2. optimalizáciu výplaty škôd poisteným (optimalizácia nákladov na výplatu škôd, optimalizácia procesu regresov a náhrad). Hradiť či nehradiť požadované odškodnenie.