INTRASTAT - nástroj Európskej únie pri odhaľovaní daňových únikov - Schultzová, Anna
Systém INTRASTAT - systém štatistického zisťovania umožňujúci zber, spracovanie a poskytovanie údajov o tovaroch prechádzajúcich z jedného členského štátu EÚ do iného. Každý členský štát EÚ je povinný vybudovať systém INTRASTAT. Na Slovensku máme INTRASTAT - SK. Spravodajská jednotka a spravodajská povinnosť. Povinnosti daňových úradov, Daňového riaditeľstva SR a Colného riaditeľstva SR.