Odpadové hospodárstvo - obalové odpady - Kačeňák, Igor
Princípy trvalo udržateľného rozvoja. Kapitola 21 v rámci Agendy 21 a problematika ochrany a tvorby životného prostredia. Budovanie spoločnosti s environmentálnym vedomím a zodpovednosťou. Nakladanie s odpadmi spôsobom prijateľným z environmentálneho hľadiska. Stratégia odpadového hospodárstva. Integrované riadenie odpadového hospodárstva. Recyklácia ako najvýhodnejší spôsob zneškodňovania odpadov. recyklácia a obaly. Zákon o odpadoch a jeho dopad na obalový odpad. Materiálové toky a spätne orientovaný distribučný kanál. Hlavné časti (funkcia) spätne orientovaného distribučného kanála. Zber. Triedenie. Skladovanie. Východiská pri tvorbe zákona o obalových odpadoch SR.