Overovanie účtovnej závierky audítorom - Hájková, Anna
Overovanie účtovnej závierky audítorom upravuje Obchodný zákonník, pričom túto povinnosť ukladá akciovým spoločnostiam, na ostatné obchodné spoločnosti a družstvá sa táto povinnosť vzťahuje len na základe osobitného predpisu. Zameriava sa na preverovanie jej správnosti a úplnosti. Päť skupín účtovných jednotiek, ktoré musia mať individuálnu účtovnú závierku overenú audítorom.