Národní bezpečnostní strategie USA - Khol, Radek
Analýza dokumentu Národná bezpečnostná stratégia USA z r. 2002. Hlavné zmeny prístupu G. Busha k zahraničnej a bezpečnostnej problematike po 11. októbri 2001. Bezpečnostná stratégia USA po skončení studenej vojny. Snaha o udržanie americkej vojenskej dominancie. Preemptívne akcie a preventívna vojna versus tradičná politika prevencie. Preventívna vojna v Iraku. Medzinárodné spoločenstvá a ich vzťah k bezpečnostnej politike USA.