Bude mať Slovensko novú ekonomiku ? - Hvizdoš, Ladislav
Rozhovor s doc. Ing. Petrom Mihókom, CSc. predsedom SOPK. Stav ekonomiky na prahu 2005, problémy štruktúry ekonomiky. Nezamestnanosť stále zostáva lákavou ponukou pre nových investorov najmä nízkou cenou pracovnej sily. Verejný dlh stále rastie. Problémy malých a stredných podnikov v rámci adaptácie na podmienky v EÚ. Úloha bánk v modernej ekonomike. Školstvo stojí pred zmenou štruktúry a veľkými adaptačnými problémami. Nízka úroveň etických vzťahov u nás, šírenie korupcie. Komora otvára podnikateľom prístup na zahraničné trhy. Vzťahy komory s orgánmi vlády a ďalšími centrálnymi inštitúciami.