Influence of selected economic differentiation factors on successfulness of farming enterprises - Jančíková, Veronika
Výsledky meraní vplyvu vybraných faktorov ekonomickej diferenciácie na úspešnosť poľnohospodárskych podnikov. Za kľúčové, boli vybrané faktory ako veľkosť podniku, jeho právna forma, umiestnenie z hľadiska atraktívnosti pôdno-klimatických podmienok. Na základe dosiahnutých výsledkov vybraných finančno-ekonomických ukazovateľov a stanovenom poradí podnikov sa podniky zatriedili do skupín úspešnosti. Jednotlivé skupiny sa porovnávali a analyzovali. V závere sú graficky prezentované výsledky zatriedenia podnikov do skupín.