K niektorým problémom územného členenia Slovenskej republiky a samosprávy územných celkov - Králik, Jozef
Charakteristika pojmu verejnej správy. Historický pohľad na vybrané problémy kreovania nového územného členenia Slovenskej republiky, budovania a metamorfovania jeho územnej verejnej správy.a najzávažnejšie otázky jej financovania. Varianty možného usporiadania slovenského územia. Rozpočtové a finančné hospodárenie obcí a VÚC. Vzťah územné členenie štátu, reforma verejnej správy a jej financovanie verzus Európska únia.