Globalizácia: rozkvet, alebo rozklad impéria? - Pauer, Jozef
Kritika ekonomicky jednostranného, redukovaného chápania globalizácie. Globalizácia a idiolatria. Virtualita a špekulácie sú typické črty pre kapitalistickú globalizáciu a jej súčasnú verziu, neoliberálny globalizmus. Redukcia politiky na ekonomiku a etiky na politiku. New age, nástroj paralyzovania kritického vedomia. Privatizácia a deregulácia na Slovensku.