Implementácia geografických informačných systémov v marketingovom manažmente - Žák, Štefan, 1971-
Vzrastajúci počet fungujúcich GIS v súkromnom aj verejnom sektore. Syntézu GIS a marketingu nazývame geomarketing. Geomarketing ako silný marketingový nástroj, ktorý umožňuje vizualizáciu, analýzu údajov a informácií celej firmy na mapovom podklade. Pre túto oblasť je typické synergické využívanie polohopisných a sociogeografických informácií na lokalizáciu miest s najvhodnejším potenciálom. Umožňuje to rozhodovať o vhodnosti výstavby supermarketov, pobočiek bánk alebo lokalizácie nových služieb. GIS sa v súčasnosti stávajú súčasťou balíka kancelárskych programov ovládateľných bežnými užívateľmi. Definovanie cieľových segmentov - jedna zo základných úloh marketingu.. Analýza geodemografických údajov - prehľad o regionálnom rozdelení trhového potenciálu.