Ľudia rozmýšľajú (a správajú sa) ekonomicky - Poliak, Ján
Nositelia Nobelovej ceny 2002 za ekonómiu Vernom Smith a Daniel Kahneman. Vernom Smith a jeho experimentálne overovanie ekonomických teórií. Daniel Kahneman - prečo a do akej miery sa správanie ľudí v reálnych situáciách od ideálneho homo oeconomicus líši.Kritika uznávanej teórie očakávaného úžitku.